Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?

Çay Ağacı yağı (Melaleuca yağı) 92'den fazla farklı bileşiğe sahiptir ve bu nedenle sağlık için kullanılabilecek neredeyse sonsuz yollara sahiptir. Peki Çay Ağacı Yağı Nedir? Oradaki antik halklar için günlük bir ihtiyaç olan Avustralya'dan gelen Melaleuca bitkisinden geliyor. Yeni Güney Galler kıyılarındaki Bundjalung Aborijin halkı, yaprakları serinletici bir etki için doğrudan cilde uygular. Zamanla, Melaleuca’nın sayısız faydaları dünya çapında yayıldı ve bugün popüler kullanımına yol açtı.


Peki, Çay Ağacı yağını nasıl kullanıyorsun? Çay Ağacı yağının faydaları ve Çay Ağacı yağının günlük yaşamınızda nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Çay Ağacı yağının yaygın kullanımlarından biri saç bakımıdır. Birçok kişi, topikal temizleme, gençleştirme ve arındırıcı özellikleri nedeniyle saç için Çay Ağacı yağı kullanır. Kimyasal olarak kullanılan saç bakım ürünlerinin aksine, Çay Ağacı yağı, herhangi bir saç bakım rutine yumuşak, yumuşak bir element sunar. Saç Ağacı Çayını saç için kullanmanın yollarını arıyorsanız, DIY Saç Detangler'ımıza göz atın.
 
Makyaj fırçalarınız derinlemesine temizliğe mi ihtiyaç duyuyor? Çay Ağacı yağının cilt ve temizleme özelliklerine sağladığı faydalar Çay Ağacı yağı içeren bu Makyaj Fırçası Temizleyicide bir araya gelir. Zamanla, makyaj fırçalarınız eski makyaj ve ölü cilt hücreleriyle kaplanır. Bunu yüzünüzün her tarafına yaymak istemiyorsanız, fırçalarınıza arada bir iyi bir temizlik vermeniz gerekir. Çay Ağacı yağı da dahil olmak üzere sadece üç basit içerikle, makyaj fırçalarınızı eski ihtişamına geri döndürerek, biriken gunktan kurtulacak temizleyici bir makyaj fırçası temizleyici hazırlayabilirsiniz.
 
Dağınık Çay Ağacı yağı, evinizdeki havaya fayda sağlar, çünkü dağıldıkça arındırır ve tazeler. Çay Ağacı yağını tek başına yayarken, seçtiğiniz difüzörde üç ila dört damla kullanın. Herhangi bir odayı tazeleyecek ve arındıracak canlandırıcı bir difüzör karışımı mı arıyorsunuz? Havayı temizleyecek ve duyularınızı uyandıracak gençleştirici bir difüzör kıvrımı için iki damla Limon, iki damla Okaliptüs, bir damla Çay Ağacı yağı ve bir damla Nane ekleyin.

Çay Ağacı yağının cilt temizleyici ve toner olarak kullanımı ilk olarak Avustralya'nın eski Aborijin halkları tarafından keşfedildi. Bugün birçok insan bu arındırıcı ve tonlayıcı özellikleri nedeniyle cilt için Çay Ağacı yağı kullanmaya devam ediyor. Çay Ağacı yağı faydaları ile günlük cilt bakım rutininize ekleyerek temiz, parlak bir cilt elde edebilirsiniz. Ek temizleme özellikleri için yüz temizleyicinize veya nemlendiricinize bir ila iki damla Çay Ağacı yağı eklemeyi düşünün. Çay Ağacı yağını günlük cilt rutininizin bir parçası haline getirmek, cildinizi temiz, tonda ve sağlıklı bir görünümle tutmanıza yardımcı olacaktır.
 
Çay Ağacı yağı, zaman zaman cilt tahrişlerini yatıştırmaya yardımcı olmak için de kullanılabilir. Ara sıra cilt tahrişleri yaşarsanız, etkilenen bölgeye bir ila iki damla Çay Ağacı yağı uygulayın, gerekirse yağı seyreltmek için doTERRA Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı kullanın. Çay Ağacı yağının cilt temizleme özellikleri, ara sıra cilt tahrişine yardımcı olmaktan daha öteye ulaşır, bu nedenle Çay Ağacı yağını cilt bakım rutininizin düzenli bir parçası haline getirmek iyi bir fikirdir.
 
Çay Ağacı yağındaki aynı arındırıcı özellikler, özellikle ev genelinde yüzeylerin temizlenmesi için de çok yararlı olabilir. Çay Ağacı yağı, çevresel ve mevsimsel tehditlere karşı koruma yeteneği nedeniyle ev yapımı temizleyiciler için iyi bir seçimdir. Etkili bir ev yapımı temizleyici istiyorsanız, su içeren bir sprey şişesine birkaç damla Çay Ağacı yağı ekleyin ve evin her yerinde yüzeylerde kullanın. Bu karışım sizi ve ailenizi çevresel tehditlere karşı korumaya yardımcı olacak ve tüm yüzeylerinizi Çay Ağacı yağının otsu, yeşil kokusuyla arındıracaktır.
 
Çay Ağacı yağının arındırıcı özellikleri sadece saç ve cilt için iyi değildir, ayrıca tırnaklarınızı ve ayak tırnaklarınızı sağlıklı ve sağlıklı hissetmek için Melaleuca yağı da kullanabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra tırnaklarınıza ve ayak tırnaklarınıza biraz yağ uygulayarak Çay Ağacı yağının tırnaklara olan faydalarını azaltın. Çay Ağacı yağını topikal olarak kullanırken, herhangi bir cilt hassasiyetine karşı önlemek için önce doTERRA Fraksiyone Hindistan Cevizi Yağı ile seyreltin ve sonra cildinize birkaç damla uygulayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları