Hindistan Cevizi Yağı Faydaları

Bu sayfada bağlı kuruluş bağlantıları olabilir, bu da satın aldığınız her şeyden küçük bir komisyon alacağımız anlamına gelir. Amazon Associate olarak, nitelikli satın alımlardan kazanıyoruz. Herhangi bir çevrimiçi satın almadan önce lütfen kendi araştırmanızı yapın.


Hindistan cevizi yağı piyasadaki en popüler sağlık ve güzellik ürünlerinden biridir. Saçlarınız veya cildiniz için kullanılabilir, hatta yutulur ve sıklıkla olumlu tıbbi özellikleri ile kabul edilir.

Muhtemelen son birkaç yıldır hindistan cevizi yağının çok fazla bahsedildiğini gördünüz, ancak yine de sağlık yararları konusunda belirsiz olabilirsiniz.

Öyleyse, bu makalede, düzenli olarak hindistan cevizi yağı kullanmanın inşa etmek için harika bir sağlık alışkanlığı olabileceğini dokuz şekilde öğreneceksiniz. Ardından, kontrol etmek isteyebileceğiniz beş hindistan cevizi yağı ürünü için tavsiyemizi vereceğiz.

Hindistan Cevizi Yağı'nın Önemli Sağlık Faydaları

1. Hindistan cevizi yağı kilo kaybına yardımcı olur.
Mantıksız görünse de, hindistan cevizi yağı aslında “kilo verme dostu” bir yağdır, çünkü metabolizmanız üzerinde güçlü etkileri olan yağ asitleri içerir. Daha fazla kalori yakmanıza, iştahınızı azaltmanıza ve BMI ve bel yağını azaltmanıza yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı, yiyebileceğiniz diğer yağlardan farklıdır. Çoğu gıda uzun zincirli yağ asitleri içermekle birlikte, hindistan cevizi yağı çoğunlukla daha uzun olanlardan farklı olarak metabolize olan orta zincirli yağ asitlerine sahiptir. Orta zincirli yağ asitleri sindirildikten sonra doğrudan karaciğere gider, burada enerji için hemen kullanılabilir veya keton cisimlerine dönüşebilirler. Ek olarak, çalışmalar orta zincirli yağların diğer yağlar kadar verimli depolanmadığını göstermiştir.

Hindistan cevizi yağı da “termojeniktir”, yani yemek yemek, zeytinyağı veya tereyağı gibi diğer yağlardan eşit miktarda kalori tüketmeye kıyasla yağ yakımınızı artırabilir. Çalışmalar, bunun günde 120 ek kalori yakmanıza yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ayrıca pankreas üzerindeki stresi kaldırarak vücudun metabolik hızını artırmaya yardımcı olur, bu da daha fazla kalori yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı yemenin kilo kaybı etkileri genel olarak hafif olsa da, insanların göbek yağını kaybetmelerine yardımcı olmada çok etkili olduğu kanıtlanmıştır. Bu özel yağ organlarınızı çevreler ve iltihaplanma, diyabet ve kalp hastalığına yol açar.

Bu karın yağındaki herhangi bir azalmanın genel sağlığınız ve ömrünüz üzerinde büyük olumlu etkileri olabilir. Diğer yemeklik yağlara kıyasla sindirimi de kolaydır ve tiroid fonksiyonunu arttırır ve endokrin sisteminizin sağlığını destekler.

2. Hindistan cevizi yağı kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağının iyi HDL kolesterol seviyelerini arttırdığı ve kötü LDL kolesterol seviyelerini azalttığı gösterilmiştir. Bu, kalp hastalığı ve yüksek tansiyon geliştirme riskinizi azaltacağı anlamına gelir. Bu aynı zamanda bu yağda bulunan orta zincirli trigliseritlerden kaynaklanmaktadır. Bu eşsiz doymuş yağlar, kardiyovasküler hastalık için iki ana risk faktörüne yardımcı olur: obezite ve arterioskleroz.

Obezite tek başına kalbinize zarar verebilir ve kardiyovasküler sorun riskinizi artırabilirken, kalp krizi ve felçlerin ana nedeni arterlerin sertleştiği ve daraldığı arteriyosklerozdur. Hindistan cevizi yağı gibi orta zincirli trigliseritler, arterlerinizi sertleştirerek bu hayatı tehdit eden sağlık sorunlarına yol açabilir.

İnsanların yemek pişirirken sık sık kullandıkları sağlıksız yağların bazılarını (bitkisel yağ veya kanola yağı gibi) hindistan cevizi yağı ile değiştirmek, kalp sağlığıyla yaşamak için harika bir yoldur. Bu diğer yağlardan farklı olarak, hindistan cevizi yağı aslında her şeyin optimal seviyede çalışmasını sağlamak için vücudunuzla birlikte çalışır.

3. Hindistan cevizi yağı, Alzheimer hastalığının semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı, Alzheimer hastalarının beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olan yağ asitleri içerir. Bu etki, yağları enerjiye dönüştürdüğünüzde vücudunuzun ürettiği ketonlarla ilgilidir. Beyniniz glikozu birincil enerji kaynağı olarak kullanır ve Alzheimer hastalığında beyin hücrelerinin glikozu metabolize etmekte zorlandığı gösterilmiştir.

Hindistan cevizi yağı sindirdiğinizde vücudunuzda üretilir beyninizin beslenmesini korumak için size alternatif bir yakıt kaynağı verebilir.

Alzheimer hastalığının semptomları yaşayan insanlar için hindistan cevizi yağının yararları üzerine araştırmalar devam ediyor. Bu çalışmaların bazıları hala erken aşamalarında olmakla birlikte, birçok kişi hindistan cevizi yağının Alzheimer hastalarının beyin fonksiyonlarını büyük ölçüde geliştirebileceği iddialarını desteklemek için fıkra delili sunmuştur.

4. Hindistan cevizi yağı sağlıklı cilt ve saç korunmasına yardımcı olur.

Topikal olarak uygulanan hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmeye, egzama semptomlarını azaltmaya ve saç hasarını önlemeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal, nemlendirici ve hormon düzenleyici özellikleri ile iyi bilinen bir yağ asidi olan laurik asit ile doludur. Ayrıca yaşlanma karşıtı ve cilt yenileyici özelliklere sahiptir ve cildinizdeki kolajen üretimini teşvik edebilir ve sonraki yıllarınızda genç görünmenizi sağlayabilir. Ayrıca, hindistan cevizi yağında bulunan E vitamini cildinizi güneş hasarından korur.

Hindistan cevizi yağının sağlık için faydalarını ve kilo kaybı için hindistan cevizi yağının nasıl yenileceğini öğrenin.
Hindistan cevizi yağı, yiyebileceğiniz diğer yağlardan farklıdır. Zeytinyağı veya tereyağı gibi diğer yağlardan eşit miktarda kalori tüketmeye kıyasla yağ yakımınızı artırmanıza yardımcı olur.
Saçınıza gelince, hindistan cevizi yağı nemli kalmasına yardımcı olur ve tarama sırasında hasar gördüğünde proteini kaybetmesini önler. Aslında, tropik sahil bölgelerinde yaşayan kadınlar saçları için neredeyse her gün hindistan cevizi yağı kullanıyorlar. Bu yağ saçınızın sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur ve ipliklerinize parlaklık verir. Düşük moleküler ağırlığı nedeniyle, hindistan cevizi yağı saç şaftınıza nüfuz edebilir ve saçınızın zarar görmesini önleyebilir.

Hindistan cevizi yağı da saç bakım yağı olarak kullanılır ve kepek gidermek için üretilen çeşitli saç kremi ve kremlerde birincil bileşen olarak bulunur. Saçınıza zarar verdiyseniz, hindistan cevizi yağı mükemmel bir saç kremi olarak çalışır ve sağlıklı saçları yeniden beslemenize yardımcı olur. Saçınıza hasarlı saçları beslemek ve tedavi etmek için gerekli olan temel proteinleri sağlar.

Kafanızı düzenli olarak hindistan cevizi yağı ile masaj yaparak, çok kuru bir kafa derisine sahip olsanız bile kafa derisini kepekten kurtarabilirsiniz. Sağlıklı saçlar için en iyi hindistan cevizi yağı türü organik ve sızmadır. Doğrudan saçınıza uygulayabilir ve bırakabilir veya hindistan cevizi yağı saç maskesi olarak kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağındaki tüm yağ asitleri de çatlamış dudakların, kuru parmakların ve kırılgan tırnakların tedavisinde yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağını kendi kendine bakım rutininizin bir parçası haline getirin!

5. Hindistan cevizi yağı diş sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağındaki laurik asit, bu diş sorunlarına yol açan zararlı bakterilere saldırarak diş çürümesini ve dişeti hastalığını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, hindistan cevizi yağı kullanarak yağ çekmek, ağzınızdaki kötü bakterilerden kurtulmanıza ve diş etlerinin iltihaplanmasını içeren periodontal hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

Periodontal hastalığın ana nedeni, ağzınızda plak ve zararlı bakterilerin birikmesidir. Araştırmalar, hindistan cevizi yağı kullanmanın dişlerinizde plak birikimini azaltabileceğini ve diş eti hastalığı gelişme şansınızı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bir çalışma, yağ çekmek için hindistan cevizi yağı kullanmanın, plak kaynaklı sakız hastalığından muzdarip olan katılımcılarda plak birikimini ve diş eti iltihabı belirtilerini önemli ölçüde azalttığını göstermiştir.

Son olarak, hindistan cevizi yağı esas olarak diş çürümesinden sorumlu olan iki tür bakteri olan Streptococcus ve Lactobacillus'u öldürür. Hindistan cevizi yağı, bu bakterilere ağız gargarasında bulunan aktif bileşen olan klorheksidin kadar etkili bir şekilde savaşabilir. Bu nedenle, hindistan cevizi yağı diş çürümesinin ve diş kaybının önlenmesine yardımcı olabilir.

Hindistan cevizi yağı faydalarını ve yan etkilerini ve Hindistan cevizi yağının cilt üzerindeki faydalarını ve Hindistan cevizi yağının saçlar için faydalarını keşfedin.
Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirmeye, egzama semptomlarını azaltmaya ve saç hasarını önlemeye yardımcı olan laurik asit ile doludur.

6. Hindistan cevizi yağı bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı, bağışıklık sistemini geliştirmeye yardımcı olan antibakteriyel, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir. Çeşitli patojenleri öldürebilen ve enfeksiyonları önlemeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal lipitler ve laurik asit içerir.

Hindistan cevizi, vücudunuzun monolaurine dönüştüğü% 50 laurik asitten oluşur. Bu antiviral ajan, uçuk, grip virüsü, sitomegalovirüs, HIV, listeria, h gibi birkaç farklı patojen ve virüsle savaşır. pylori ve giardia lamblia gibi zararlı protozoalar.

Tüm bu virüsler tanıdık gelmese de, hindistan cevizi yağının bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için doğal bir çözüm olarak tutmak için yararlı bir araç olduğunu ve hindistan cevizi yağında bulunan antiviral özelliklerin kapsamlı araştırmalarla ortaya konulduğunu belirtmek önemlidir. . Hindistan cevizi yağını düzenli olarak tüketmek, bir virüse yakalanma veya zararlı bakterilerin vücudunuzu istila etmesine ve hastalanmanıza izin verme şansınızı azaltmanıza yardımcı olabilir.

7. Hindistan cevizi yağı iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı ayrıca kaslarınızdaki ve eklemlerdeki iltihabı azaltarak artritin tedavisine yardımcı olan analjezik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Yüksek laurik asit içeriği nedeniyle, hindistan cevizi yağı ağrıya neden olan iltihabı azaltır. Aslında, çalışmalar hindistan cevizi yağı ekstraktlarının popüler reçeteli ağrı kesici ilaç olan İndometasin kadar etkili olduğunu bulmuştur.

Birçoğu, artrite yardımcı olmak ve doğal bir ağrı kesici kaynağı olarak kullanmak için hindistan cevizi yağının anti-enflamatuar özelliklerine yönelir. Bu reçeteli ilaçlara düşük maliyetli ve etkili bir alternatif tedavi sağlar. Hindistan cevizi yağının topikal olarak uygulanması, eklemlere kan akışını artırmaya ve ağrı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. Bazıları, hindistan cevizi yağının, fibromiyalji gibi diğer eklem rahatsızlıkları olan kişiler için artrit tedavisinin ötesinde yararlı olduğunu düşünmektedir.

8. Hindistan cevizi yağı sindirim ve bağırsak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı, vücudunuzun işlenmesini kolaylaştıran en kolay sindirilen yağlardan biridir. Gastrointestinal sisteminizin sağlığı, genel sağlığınız ve refahınız için kritik öneme sahiptir. Kötü işleyen bir sindirim sisteminden muzdaripseniz, yaşam kalitenizi etkileyebilecek birçok kronik sağlık sorununa yol açabilir. Hindistan cevizi yağı tüketmek bu sorunları önlemeye yardımcı olabilir.

Bağırsaklarınızda yaşayan çok çeşitli organizmalarınız var. Bazıları vücudunuza faydalıdır ve bazıları o kadar sağlıklı değildir. Organizmalar çoğaldığında, bağırsak duvarlarınızdaki sinirler, uygun besin emilimine müdahale eden ve şişkinlik, kabızlık ve gaz gibi sindirim sıkıntısına yol açan anormal bir reaksiyona sahiptir. Bu, tükettiğiniz besinlerin çoğunu emememenize neden olur.

Hindistan cevizi yağının sağlık için faydalarını ve hindistan cevizi yağının nasıl kullanılacağını öğrenin. L
Hindistan cevizi yağı kolayca sindirilir ve yağda çözünen vitaminlerin emilimini artırır ve bağırsaktaki kötü bakterilere yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı, yağda çözünen vitaminlerin emilimini arttırır ve bağırsaklardaki kandida ve diğer kötü bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Bu, hindistan cevizi yağının antienflamatuar etkisi ile birlikte mide ülserlerinin ve ülseratif kolitin önlenmesine yardımcı olur.

9. Hindistan cevizi yağı kemik sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.
Sağlıklı kemikler inşa etmek söz konusu olduğunda yağlar son derece önemlidir. Özellikle hindistan cevizi yağı, güçlü kemikler için gerekli olan kalsiyum ve magnezyum emilimini artırır. Bu, hindistan cevizi yağında bulunan birçok antioksidan ile birlikte kemik hacmini artırarak ve kemik kaybını önleyerek osteoporozu önlemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağı tüketerek oluşan gelişmiş kalsiyum emilimi diş çürümesini durdurmaya yardımcı olur ve güçlü dişler geliştirir. Bu fayda artmış magnezyum emilimi ile birleştirildiğinde, osteoporozdan muzdarip olabilecek orta yaşlı kadınlar için büyük bir fayda sağlar.

Şimdi hindistan cevizi yağının faydalarını bildiğinize göre, bugün piyasadaki en iyi ürünlerden bazılarına bakalım.

5 En İyi Virgin Hindistan Cevizi Yağı Ürünleri
1. Viva Naturals Organik Sızma Hindistan Cevizi Yağı

Amazon'da Fiyatı Kontrol Et
Bu yağda kullanılan hindistancevizi, hasat edildikten sonraki birkaç saat içinde preslenir, yani en taze noktalarındadırlar. Bu yağ rafine edilmemiş ve tüm orijinal besinlerini koruyan saf bir yağ haline getirilmiştir.

Aşırı yüksek sıcaklıklarda işlenmez, bu nedenle hindistan cevizi içerisindeki doğal sağlık yararları üretim sürecinde kaybolmaz. Ürün asla ağartılmaz. Aksine, bu doğal hindistan cevizi yağı sürdürülebilir hasat edilmiş hindistan cevizi ile yapılır ve doğal olarak ekstrakte edilir.

Her hindistan cevizi sadece doğal lezzetleri ve vitaminleri, mineralleri ve MCT'leri koruyan özel bir soğuk pres çıkarma yönteminden geçer.

2. Nutiva Organik, Soğuk Sıkıştırılmış, Rafine Edilmemiş, Virgin Hindistan Cevizi Yağı

Amazon'da Fiyatı Kontrol Et
Bu üründeki saf, pürüzsüz yağ asla koku giderilmez, ağartılmaz veya rafine edilmez. Bir sürü E vitamini içerir ve hem iç hem de dış kullanım içindir. Nutiva Organik, hem besleyici hem de çok yönlü taze, sürdürülebilir çiftlikte hindistan cevizi kullanır.

Bu yağ, taze, kremsi ve lezzetli bir hindistan cevizi yağını çıkarmak için hemen soğuk preslenmiş organik, GDO'suz hindistan cevizinden yapılır. Bu hindistan cevizi yağının saflığı ve besin yoğunluğu, hem diyet hem de güzellik nedenleriyle günlük rutininize eklemeniz için harika bir ürün olmasını sağlar ve şirketin çevreye sadakati, bu ürünün dünya için vücudunuz için olduğu kadar iyi olmasını sağlar. .

3. Doğanın Yolu Organik Sızma Hindistan Cevizi Yağı

Amazon'da Fiyatı Kontrol Et
Bu 32 onsluk hindistan cevizi yağı kavanozu, içerdiği orta zincirli yağ asitleri nedeniyle doğal bir enerji kaynağı olarak hizmet eder. Vücudunuz bunları enerji üretmek için kullanır. Bu sızma hindistan cevizi yağı organik, GDO içermez ve trans ve hidrojene yağ içermez. Bu ürünü diyet takviyesi olarak kullanıyorsanız, her gün bir ila dört yemek kaşığı tüketin.

Yağ yarı katı bir formda gelir, ancak sıcaklıklarda oda sıcaklığının üzerinde berrak bir sıvı haline gelecektir. Yağ, hem sıvı formunda hem de yarı katı olduğunda çeşitli kullanımlara sahiptir. Nasıl kullanmayı planladığınıza bağlı olarak, tutarlılığını dönüştürme yeteneğine sahipsiniz.

4. Ada Taze Üstün Organik Virgin Hindistan Cevizi Yağı

Amazon'da Fiyatı Kontrol Et
Bu hindistan cevizi yağı kremsi ve lezzetlidir ve vücudunuzu içeride ve dışarıda beslemeye yardımcı olacaktır. Soğuk preslenir, yani yağ hindistan cevizinden çıkarıldığında sıcaklığı düşük tutar. Bu da arıtma yöntemlerini önler. Bu yağ çekmek için harika bir üründür.

Bu uygulamanın faydalarından yararlanmak için ağzınızda bir çorba kaşığı yağı aç karnına çalkalayın. Ekstra nem için bu yağı cildinize veya saçınıza da uygulayabilirsiniz. Tüketiciler özellikle bu özel hindistan cevizi yağının ambalajından, kalitesinden, aromasından ve tadından memnunlar.

5. Anjou Hindistan Cevizi Yağı, Organik Sızma

Amazon'da Fiyatı Kontrol Et
Bu sızma, soğuk preslenmiş hindistan cevizi yağı, Sri Lanka'dan gelen en iyi hindistan cevizi kaynaklıdır. Saf yetiştirilmiş geleneksel hindistan cevizi ağaçlarından elle toplanırlar. Bu yağı yapmak için hindistan cevizi mekanik olarak soğuk preslenir ve asla rafine edilmez, koku giderilmez veya işlenmez.

Bu yağı yaparken hindistan cevizin tüm sağlık yararları korunur, böylece aradığınız parlak sağlık ve canlılık artışı sağlar. Bu ürün USDA tarafından onaylanmış ve onaylanmıştır ve% 100 organik, GDO içermez ve tüketim için güvenlidir. Bu ürün, hem yemek pişirmek hem de topikal kullanım için her yaştan insan tarafından sıklıkla kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı Denemeye Hazır mısınız?
Diyetinize dahil edilecek bir süper gıda ve sağlık ürünü veya güzellik bakım rejiminize doğal bir katkı arıyorsanız, az önce bahsettiğimiz beş hindistan cevizi yağı ürününden birini denemelisiniz.

Yaşam tarzınızı iyileştirmenin ek yollarını keşfetmek istiyorsanız, bu 192 sağlıklı alışkanlığı kontrol etmenizi öneririz.

Son olarak, inşa etmek için ek bir sağlık alışkanlığı arıyorsanız, o gün boyunca size enerji ve besin takviyesi almak için bu süper yiyecek yeşil içeceği deneyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çay Ağacı Yağının Faydaları Nelerdir?